Még messze van a nyár, még belefér egy olyan kifinomult desszert, mint amilyen ez a csokimousse-os sajttorta! Hiszen ha ez a két mennyei édesség találkozik, abból csak valami ínycsiklandó sülhet ki. Íme, a recept:
Csokimousse sajttorta
Hozzávalók:
Az alaphoz:
- 20 db oreo típusú keksz
- 1/4 csésze barna cukor
- 7 ek. olvadt vaj
A sajttortához:
- 900 g krémsajt
- 110 g olvasztott csoki
- 1 ek. kakaópor
- másfél csésze cukor
- 2 tk. vanília kivonat
- 4 tojás
- másfél csésze tejszín
- 1/4 csésze porcukor
A csokis ganache-hoz:
- 450 g csokichips
- 2 csésze tejszín
Elkészítés:
- 150 fokra melegítsd elő a sütőt.
- A kekszet morzsold össze, keverd el a cukorral és a vajjal, majd lapogasd egy tortaforma aljába. Tedd be a hűtőbe.
- A krémsajtot keverd össze az olvadt csokival, a cukorral és a kakaóval. Add hozzá a tojást és a vaníliát, és addig keverd, amíg sima állagot nem kapsz.
- Egy másik tálban robotgéppel verd habos, mousse állagúra a tejszínt és a porcukrot, majd óvatosan add a csokis mixhez. Ha megvagy, öntsd az egészet a torta kekszes alapjára.
- A tortaformát burkold alufóliába, tedd egy tepsire és öntsd fel nagyjából 2 centi magasságig forró vízzel. Így mehet a sütőbe 60-70 percre.
- Olvaszd fel a csokichipset a tejszínnel és öntsd a kihűlt torta tetejére. Tálalás előtt 30 percre tedd be a hűtőbe, majd kínáld friss eperrel!