Elsőre a legtöbb ember húzza a száját, hogy avokádót tegyen a desszertbe. De a helyzet az, hogy csak egyszer kell kipróbálni, és utána legszívesebben minden édességet avokádóval dobnánk fel! Na jó, ha nem is mindet, de a csokisakat biztosan: például egy isteni, mogyoróvajas csokipudingot, ami már ránézésre is ínycsiklandó, és ha megtudod, mennyi egészséges hozzávalót tartalmaz, azonnal el akarod majd készíteni!
Mogyoróvajas csokipuding avokádóból
Hozzávalók:
6 adaghoz
- másfél érett avokádó
- 1 érett banán
- fél csésze kakaópor
- fél csésze sózott krémes vagy ropogós mogyoróvaj
- fél csésze édesítő (ízlés szerint, pl. juharszirup, datolyapaszta, méz)
- 1/4 csésze mandulatej
- kókusztej, habbá verve
Elkészítés:
- A kókuszhabot kivéve minden hozzávalót pakolj egy aprítógépbe.
- Addig járasd a gépet, amíg homogén, selymes masszát nem kapsz!
- Adagold hatfelé a krémet, fedd le, és tedd hűtőbe pár órára.
- Fogyasztás előtt púpozz rá a kókuszhabból, és kínáld meg még egy kis mogyoróvajjal is. Jó étvágyat!