Gasztro

Francia almás pite, pofonegyszerűen készítve

Igazi klasszikus a franciák almás pitéje, most pedig megtudhatod, hogyan készítheted el a lehető legegyszerűbben!

Az almás pite igazi vasárnap délutáni családi édesség, a francia változata pedig egyenesen tökéletes. Ha leveles tésztából készítjük, akkor ráadásul pofonegyszerű és gyors desszert is lesz belőle – erről a titokról pedig elég ha mi tudunk.

Francia almás pite

Frania almás pite, pofonegyszerűen készítve

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 1,5 kiló alma
  • 100 g kristálycukor
  • 3 ek sótlan vaj
  • vaníliafagyi a tálaláshoz

Elkészítés:

  1. Terítsd ki a tésztalapot és illeszd rá egy kör alakú sütőforma alját, majd a segítségével vágd körbe a tésztát! Villával szúrj lyukakat a tésztába, hogy levegősebb legyen. Tedd félre.
  2. Hámozd meg az almákat és távolítsd el a csutkákat és szeleteld fel őket.
  3. Kapcsold be a sütőt, 190 fokosra.
  4. Egy nagy serpenyőben karamellizáld a cukrot, majd a vajat is add hozzá. Ha már sima az állaga, dobd rá az almákat és forgasd őket alaposan át a karamellben. 15-20 percig hagyhatod kis lángon főni.
  5. Az almákat rendezgesd el körkörösen egy kör alakú sütőedény alján, majd locsold rájuk a karamellt. Végül borítsd be a tésztalappal, igazgasd rá a széleire és tedd sütőbe 45-50 percre!
  6. Egy órán át hagyd hűlni, majd tálald vaníliafagyival!

Proper Tasty

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top