Gasztro

Könnyű tavaszi ebéd: spenótos-pestós tészta

Egy napsütéshez tavaszi naphoz tökéletesen passzol ez a friss és laktató tésztaétel, aminek a böjtölők és a vegák különösen örülni fognak!

A most következő tésztaétel hús nélkül is tökéletesen laktat, az ízei pedig egyszerűen fenségesek! A pestó frissessége remekül passzol a tavaszi lendülethez, a spagetti pedig gondoskodik róla, hogy biztosan jóllakjunk. Íme, a recept:

Spenótos-pestós tészta

Könnyű tavaszi ebéd: spenótos-pestós tészta

Hozzávalók:

2 adaghoz

  • 4 csésze spenót
  • fél csésze dió
  • 4 gerezd fokhagyma
  • fél tk. só
  • fél tk. bors
  • 1 tk. citromlé
  • fél csésze olívaolaj
  • 220 g teljes kiőrlésű spagettitészta
  • parmezán sajt

Elkészítés:

  1. A spenótleveleket, a felaprított diót és fokhagymát, valamint a sót, a borsot, a citromlevet és az olajat öntsd egy aprítógépbe. Addig járasd a gépet, amíg krémes állagot nem kapsz.
  2. A tésztát sós vízben főzd al dentére (8-9 perc alatt), majd keverd össze a pestóval. Tálalás előtt szórd meg reszelt parmezán sajttal! Jó étvágyat!

Tasty

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top