Így készíts eredeti, kínai csirkés pirított rizst otthon

nlc | 2017. Március 14.
Szereted a kínai konyha ízvilágát? Akkor tetszeni fog ez a recept, amit otthon is könnyen elkészíthetsz!

 Ha egy laktató, mégis friss és könnyű, igazi tavaszi hangulatú ebédet keresel, megtaláltad: ennek a kínai csirkés pirított rizsnek az összes ízlelőbimbód örülni fog, ráadásul kellemesen jól is laksz vele. Ráadásul az elkészítése sem igényel sok időt vagy nagy főzőtudományt, így kiváló gyors, hétköznapi ebéd vagy vacsora lehet belőle.

 Kínai csirkés pirított rizs

Hozzávalók:

2 adaghoz

Elkészítés:

  1. A 4 tojásból készíts egy kis só hozzáadásával rántottát, majd tedd félre.
  2. Egy evőkanálnyi olajat hevíts egy wokban, és süsd ki a csirkecsíkokat. Ezután öntsd rájuk a rizst, és addig pirítsd, amíg barna színűre nem vált!
  3. Ha a rizs megpirult, öntsd az egészhez a zöldségkeveréket, és kevergesd, amíg a zöldségek meg nem megpuhulnak. Keverd hozzá a szójaszószt is.
  4. Végül add hozzá a rántottát, és jól keverd össze. Tálald felkarikázott újhagymával megszórva. Jó étvágyat!

Proper Tasty

Exit mobile version