Fanta-szelet, amivel nem tévedhetsz!

nlc | 2017. Március 15.
Egy olyan süti, amiről nem nagyon készítünk posztot az Instán, mégis bármikor dobjuk be, délutáni családi ejtőzésen vagy ovis mulatságon, az utolsó kockáig elfogy. Egyed vagy igyad, ha szereted a sárga üdítőitalt, a Fanta-szeletet neked találták ki.

Csokis, habos és narancsos, ezt mind egyszerre tudja a Fanta szelet, amit nem is annyira a nagyi, inkább anyukánk készített minden szombaton, hogy a kedvünkben járjon. Azóta ott szerepel a kedvenc retró sütijeink között a Fanta-szelet, hiszen annyira édes és egyben friss, hogy lehetetlen neki ellenállni. A legkisebbek pedig egyenesen rajonganak a Fanta-szelet üdítős-pudingos, sárga rétegéért. Hiába, mi, magyarok vagyunk csak képesek arra, hogy a Fanta-szelethez hasonlóan, extrém hozzávalókból készítsünk süteményt, ami aztán évtizedeken át töretlenül nagy sikerű marad.

A Fanta-szelet titka

A Fanta-szelet sikere a narancsos ízében rejlik egyfelől, másfelől az állagában, hiszen ahhoz, hogy a Fanta-szelet tökéletesen nézzen ki, a narancsüdítős réteget megfelelően pudingosra kell főzni, hagyni kell rá bőven időt, hogy megszilárduljon, és így nem érhet bennünket kellemetlen meglepetés.

A Fanta-szelet hozzávalói:

Csokoládés tészta:

Túrós krém:

Fantás réteg:

A Fanta-szelet elkészítése:

Fotó: Pinterest

Exit mobile version