Ahhoz, hogy ezt megvalósítsuk, mindig jól jön egy egyszerűen elkészíthető, nem túl időigényes recept, melyhez az egyik legalkalmasabb hús a csirkemell. Sokan szeretik és gyorsan átsül, nem kell órákat a serpenyő vagy a sütő mellett állni, hogy elkészüljön a vacsora. Nálunk a legpraktikusabb ebből a szempontból a natúr roston csirke egy kis sóval, borssal ízesítve, hiszen így remekül variálható egy-egy finom szósszal.
Tudom, a gomba sokakat megosztó alapanyag, pedig számos kedvező élettani hatást tulajdoníthatunk neki. Többek között remek fehérjeforrás, így a húsmentes táplálkozásba is nagyszerűen beilleszthető. Egy finoman elkészített gombaragu egy tányér párolt rizzsel remek vacsora lehet.
A gomba remek vitamin- és ásványianyag-forrás is, így most egy remek gombaragut hoztunk, hogy újabb rajongókat szerezzünk ennek a nagyszerű alapanyagnak.
Roston csirkemell tárkonyos gombaraguval
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemellfilé
- 3 dl MEGGLE Mesterkrém
- 1 fej vöröshagyma
- 2 tk szárított tárkony
- 25 dkg laskagomba
- 25 dkg csiperke gomba
- fél citrom leve
- só, bors
Elkészítés
A csiperkét meghámozom, felszeletelem. A laskagombát felcsíkozom, a vöröshagymát vékony szeletekre vágom. A felszeletelt vöröshagymát, kevés olívaolajon üvegesre párolom, majd hozzáadom a gombákat és felpirítom. Amikor a gombák megpirultak, megszórom a tárkonnyal, ráfacsarom a citromlevet, hozzáadom a mesterkrémet, sózom, borsozom és összeforralom. A csirkemellet felszeletelem, sózom, borsozom majd egy előre felhevített grillserpenyőben, hirtelen mind két oldalát aranybarnára sütöm és a gombaraguval tálalom. Köretként adhatunk hozzá quinoát, bulgurt vagy párolt rizst.
Jó étvágyat kívánunk!