Bögrés gyümölcskenyér
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
Hozzávalók:
- 1 szűk bögre olvasztott vaj vagy margarin (15 dkg)
- 1 bögre kristálycukor
- 5 tojás
- 2 bögre fehér finomliszt
- 2 tk. sütőpor
- fél bögre darabolt dió
- fél bögre darabolt aszalt vagy kandírozott gyümölcs (nálam kandírozott ananász)
- fél bögre darabolt étcsokoládé (háromnegyed táblányi)
- 2 tk. rumaroma (lehet több is)
- 2 ek. fehér finomliszt
Elkészítése:
1. A vajat megolvasztjuk, majd egy tálban összekeverjük a cukorral.
2. Egy másik tálba beletesszük a diót, az aszalt gyümölcsöt, a csokoládét, összekeverjük, majd meglocsoljuk a rummal. Két evőkanál liszttel is megszórjuk a masszát, és újra átkeverjük.
3. A sütőt bekapcsoljuk 200 fokra, alul-felül sütésre. Gázsütőnél olyan melegre, mint amilyenben a piskótát szoktuk sütni.
4. Ezután a cukros vajjal felverjük a tojásokat, majd hozzákeverjük a lisztet és a sütőport.
5. A diós-csokis gyümölcsöt hozzáforgatjuk a tésztához, majd az egészet elosztjuk két kivajazott őzgerincformába.
6. 200 fokos sütőbe tesszük őket, és kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végzünk!
A receptet Rupáner-Gallé Margó, a Rupáner-konyha bloggere készítette.