Nem akarunk mohónak tűnni, de szerintünk kevés dolog lehet annál jobb, mint mikor két fantasztikusan finom édességet házasítanak. Különösen, ha a kettőből az egyik a sajttorta!
A sajttorták alapja általában összetört kekszből készül (épp emiatt az egyszerűség miatt szeretik olyan sokan elkészíteni is), és bár tény, hogy itt egy kicsit macerásabb a dolog, de annyira jól passzol a könnyű banános tészta a sűrű krémhez, hogy igazán megéri!
Egy kis karamellszósszal tényleg maga a tökéletesség:
Hozzávalók:
A banánkenyéraljhoz:
- 4 jó érett banán
- 4 evőkanál olaj
- 1 tojás
- 1/2 csésze cukor
- 1 és 1/2 csésze liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1/4 teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt fahéj
A sajttorta krémjéhez:
- 900 gramm puha krémsajt
- 1/2 csésze cukor
- 1 evőkanál vaníliaaroma
- 1 csésze tej
- 1 evőkanál zselatinpor