Bár a fánkszezonnak hivatalosan már vége, még egy utolsó fánkos buli azért belefér! Ezek az ennivalóan cuki sünis fánkok ugyanis nem várhatnak a jövő évig: ha közeleg egy gyerekzsúr, vagy csak hétvégén lepnéd meg valamivel a lurkókat, készítsd el őket te is!
Sünis fánkok
Hozzávalók:
- növényi olaj a sütéshez
- tetszőleges fánktészta (itt találsz egy szuper receptet)
- 1/4 csésze kristálycukor
- 1/4 csésze tejcsoki, felolvasztva
- 3/4 csésze csokireszelék
Elkészítés:
- A fánktésztából formázz bekapnivaló golyókat, majd melegítsd elő az olajat egy fritőzben 175 fokosra.
- Süsd ki a fánkgolyókat 1-2 perc alatt. A cukorban még addig forgasd át őket, amíg melegek.
- A fánkgolyók egyik felét márts az olvadt csokiba, majd forgasd meg a csokireszelékben is. Óvatosan mintázd meg a szemeket és az orrot az olvadt csokiból egy fogpálcika segítségével, és már tálalhatod is a süniket!