Ha a zabkását önmagában nem sikerült elég vonzóvá tenned, süti formájában biztos, hogy nem találnak majd benne kivetnivalót a lurkók. Íme egy egyszerű, de nagyszerű recept, amit már holnap kipróbálhatsz:
Mandulás, bogyós gyümölcsös sült zabkása
Hozzávalók:
- 2 csésze tej
- 2 tojás
- 1 ek vaníliakivonat
- 1 ek vaj
- 2 csésze zabpehely
- 2 ek barna cukor
- 1 tk fahéj
- 1 tk sütőpor
- fél tk só
- 2 csésze bogyósgyümölcs-mix (vagy friss málna, áfonya, eper)
- 1/4 csésze szeletelt mandula
- méz
Elkészítés:
- 190 fokra melegítsd elő a sütőt.
- Keverd össze külön-külön a száraz és a folyékony hozzávalókat (a gyümölcsöket, a mandulát és a mézet hagyd ki).
- Egy sütőedény aljába szórj bele 1 csészényi gyümölcsöt, majd öntsd rá a száraz, aztán a folyékony keveréket. Ezután jöhet rá még egy adag gyümölcs, végül pedig a reszelt mandula.
- 40-45 percre tedd be a sütőbe.
- Kínáld mézzel a tetején. Jó étvágyat!