Hozzávalók 14-16 db-hoz
- 5 db tojás
- 25 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- fél dl víz
- 30 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 25-30 szem meggy (befőtt – lecsepegtetve)
A krémhez:
- 12,5 dkg puha vaj
- 25 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
A tojásokat kihabosítjuk a cukorral, hozzákeverjük az olvasztott vajat és a vizet, majd belekeverjük a sütőporral összeforgatott lisztet.
Kettéosztjuk a tésztát, és az egyik feléhez hozzáadunk 1 evőkanál cukrozatlan kakaóport.
Kivajazzuk egy muffinsütő mélyedéseit, és felváltva megtöltjük a fehér és barna tésztával. Egy kanál fehér tésztára egy kanál barna, majd újra fehér és újra barna tészta kerül, úgy, hogy kb. a muffinsütő mélyedésének 2/3-áig érjen a massza.
Mindegyikbe teszünk 1 szem meggyet, majd 180 fokos sütőben kb. 25 percig sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a puha vajat habosra verjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd nyomózsákból a kihűlt muffinok tetejére nyomjuk.
A tetejükre egy-egy szem meggyet teszünk.