nlc.hu
Gasztro
Linzer újratervezve: linzerszivar

Linzer újratervezve: linzerszivar

Új formát kapott a klasszikus linzer. Tömzsi szivarokat készítettünk az alaptésztából, és a lekvárt is meghagytuk, csak most nem töltelék, hanem mártogató lett belőle.

Hozzávalók kb. 40 db-hoz:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg hideg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojássárgája

A tetejére:

  • 5 dkg étcsokoládé megolvasztva

Mellé:

  • barack és málnalekvár

 

A lisztet egy tálba mérjük, és hozzáadjuk a felkockázott hideg vajat.  Fontos, hogy a vaj hideg legyen!

Linzer újratervezve: linzerszivar
Linzer újratervezve: linzerszivar

Elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot és a tojássárgáját és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.  Nem szabad sokáig gyúrni a tésztát!

Linzer újratervezve: linzerszivar
Linzer újratervezve: linzerszivar
Linzer újratervezve: linzerszivar
Linzer újratervezve: linzerszivar
Linzer újratervezve: linzerszivar

Cipót formázunk a tésztából, folpackba csomagoljuk, és 1 órára hűtőbe tesszük. Ez fontos lépés, nem szabad kihagyni!

Linzer újratervezve: linzerszivar
Linzer újratervezve: linzerszivar

A tésztából kis darabokat tépünk, gombócot formázunk belőle, majd kis szivarokat sodrunk a gombócokból. A végeit egy kicsit belapítjuk, és ha kész, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.

Linzer újratervezve: linzerszivar
Linzer újratervezve: linzerszivar
Linzer újratervezve: linzerszivar

180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Akkor jó, ha a talpa már kezd pirulni.

Ha kihűlt, olvasztott csokoládéval locsoljuk meg és különféle lekvárokkal tálaljuk.

Linzer újratervezve: linzerszivar

 

Linzer újratervezve: linzerszivar

 

Linzer újratervezve: linzerszivar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top