Hozzávalók kb. 40 db-hoz:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg hideg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 tojássárgája
A tetejére:
- 5 dkg étcsokoládé megolvasztva
Mellé:
- barack és málnalekvár
A lisztet egy tálba mérjük, és hozzáadjuk a felkockázott hideg vajat. Fontos, hogy a vaj hideg legyen!
Elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot és a tojássárgáját és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Nem szabad sokáig gyúrni a tésztát!
Cipót formázunk a tésztából, folpackba csomagoljuk, és 1 órára hűtőbe tesszük. Ez fontos lépés, nem szabad kihagyni!
A tésztából kis darabokat tépünk, gombócot formázunk belőle, majd kis szivarokat sodrunk a gombócokból. A végeit egy kicsit belapítjuk, és ha kész, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Akkor jó, ha a talpa már kezd pirulni.
Ha kihűlt, olvasztott csokoládéval locsoljuk meg és különféle lekvárokkal tálaljuk.