A hétköznapok forgatagában nagy szerepe van a családdal, barátokkal közösen elfogyasztott vacsorának. Napjaink háziasszonyainak már a főzés egy plusz tevékenység a mindennapi munka mellett, ezért fontos, hogy minél több, egyszerűen elkészíthető, pompás receptet gyűjtsünk be magunknak, hogy remek fogásokkal varázsoljuk el környezetünket akkor is, amikor csak fél órácskánk van a főzésre.
Ez a recept, pont egy ilyen. Igazi csemegét varázsolhatunk a tányérra, ami méltán megállja a helyét úgy hétköznapi vacsoraként, mint egy ünnepi alkalommal.
Manapság nagyon sokan szeretik a csirkemellet, mert egyszerűen, gyorsan elkészíthető és nem kell órákat sütni. A sertéskaraj is pont egy ilyen alapanyag, ebből is remek ételeket lehet készíteni, hasonlóan rövid idő alatt és még a diétába is jól beleillik.
Ehhez mutatunk most egy remek receptet. A húst előző este pár perc alatt bepácoljuk és másnap már csak sütni kell. Legyen vele sikeretek.
Hozzávalók:
- 50 dkg csont nélküli sertéskaraj szeletelve
- 1 ek magos dijoni mustár
- 1 ek pikáns dijoni mustár
- 3 ág friss rozmaring
- 1 fej vöröshagyma
- 1,5 dl száraz fehérbor
- 3 dl Meggle Mesterkrém
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A mustárokat elkeverem a felaprított rozmaringgal és bekenem vele az enyhén megklopfolt karajszeleteket. Egy zárható tálba teszem és egy éjszakára berakom a hűtőbe.
Kevés olajon aranybarnára sütöm a hús mindkét oldalát, majd rádobom a vékony szeletekre vágott vöröshagymát, amit lepirítok. Mikor a hagyma megpirult, felöntöm a borral, összeforralom, majd jöhet rá a Mesterkrém, sózom, borsozom és gyakori kevergetés mellett addig forralom, amíg szépen besűrűsödik.
Héjában főtt, enyhén sós burgonyával kínálom.
Elkészítési idő: 30 perc
Jó étvágyat kívánok!