Hozzávalók egy 20X30 cm-es tepsihez:
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg puha vaj
- 2 csipet só
- 1,5 dl tej
- 1 dkg friss élesztő
- 5 dkg porcukor
- 2 tojássárgája
A töltelékhez:
- 70 dkg darált dió
- 20 dkg cukor
- 2 citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- 40-50 dkg baracklekvár
A tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
A tejben feloldjuk az élesztőt, hozzáadjuk a porcukrot és a tojássárgákat.
A sót, a lisztet és a vajat egy tálba mérjük, és elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojásos-élesztős keveréket és sima tésztává gyúrjuk.
Három részre osztjuk a tésztát, és letakarva hűtőben pihentetjük kb. 20 percig.
Közben elkészítjük a tölteléket. A darált diót összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a citromok reszelt héjával.
A pihentetés után lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk az egyik tésztadarabot. Kb. 20×30 cm-es téglalappá nyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
Megkenjük a baracklekvár felével, és megszórjuk a diós töltelék felével.
Elsimítjuk, majd kinyújtjuk a második tésztagombócot, és ráterítjük a diós töltelékre. Rákenjük a maradék lekvárt, és egyenletesen elsimítjuk rajta a maradék diós tölteléket, és a harmadik kinyújtott tésztalappal fedjük le.
Villával megszurkáljuk a felső tésztalapot, és letakarva pihentetjük 25-30 percig.
160 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Ha kihűlt, vízgőz felett megolvasztott csokoládéval vonjuk be a tetejét, és hűvös helyen hagyjuk megdermedni.