Hozzávalók 25 -30 db-hoz:
- 15 dkg liszt
- 10 dkg hideg vaj
- 5 dkg porcukor
- 1-2 evőkanál hideg víz
A zserbólabdákhoz:
- 15 dkg aszalt sárgabarack
- 15 dkg darált dió
- 2 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál baracklekvár
- kevés baracklekvár
- 5 dkg étcsokoládé
Először elkészítjük a linzertalpakat:
A lisztet egy tálba mérjük, és hozzáadjuk a felkockázott hideg vajat. Fontos, hogy a vaj hideg legyen!
Elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, és 1-2 evőkanál hideg vizet, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Nem szabad sokáig gyúrni a tésztát!
Cipót formázunk a tésztából, folpackba csomagoljuk, és 1 órára hűtőbe tesszük. Ez fontos lépés, nem szabad kihagyni!
A tésztát lisztezett gyúródeszkán 3-5 mm vékonyra nyújtjuk, és kis formákat szúrunk ki belőle. Nem érdemes vékonyabbra nyújtani, mert akkor a tészta is könnyebben szakad, és a sütemény is el fog törni, de vastagabb se legyen, hogy ne legyen a linzer púpos.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a darabokat, és 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Közben elkészítjük a zserbólabdákat: az aszalt sárgabarackot aprítógépben ledaráljuk, hozzáadjuk a darált diót, a porcukrot és a baracklekvárt, és összegyúrjuk, majd gombócokat formázunk belőle.
Ha a linzer kihűlt, egy pici baracklekvárpötty segítségével ráragasztjuk a zserbólabdákat, és olvasztott csokival locsoljuk meg, amit hűtőben hagyunk megdermedni.