Hozzávalók kb. 6-8 adaghoz:
A piskótához:
- 3 db tojás
- 6 dkg liszt
- 6 dkg cukor
- 4 dl habtejszín
- 4 evőkanál porcukor
- 30 dkg friss eper
- 1 dl citromlé (vagy narancslikőr vízzel higítva)
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, fokozatosan hozzáadva a cukor felét.
A tojássárgákat kikeverjük a maradék cukorral, majd óvatosan összeforgatjuk a fehérjehabbal.
Beleszitáljuk a lisztet, és óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk.
Sütőpapírral bélelt kb. 20×20 cm-es tepsibe simítjuk, és 170 fokon kb. 20 percig sütjük. Ha kész, a sütőben hagyjuk teljesen kihűlni.
Az epret kicsumázzuk, megmossuk és feldaraboljuk. 10 dkg epret botmixerrel pépesre turmixolunk.
A habtejszínt felverjük, közben fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot, majd ha kész, óvatosan hozzákeverjük az eperpürét.
Előkészítünk 2 dl-es poharakat, és összeállítjuk a pohárkrémet: Epres habot kanalazunk a poharak aljába, majd a kis kockákra vágott piskótát megmártjuk a citromlében (épp csak egy pillanatra, hogy ne ázzon szét), és a habra sorakoztatjuk őket.
Ezután eper következik, majd ismét hab és a tetejére ismét eper. Azonnal tálalhatjuk!