Hozzávalók 10-12 szelethez:
A piskótához:
- 5 db tojás
- 10 dkg liszt
- 10 dkg cukor
A töltelékhez:
- 3 dl tej
- 1 csomag (40 g) epres pudingpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál cukor
- 2 dl habtejszín
- 15 dkg friss eper
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, fokozatosan hozzáadva a cukor felét.
A tojássárgákat kikeverjük a maradék cukorral, majd óvatosan összeforgatjuk a fehérjehabbal.
Beleszitáljuk a lisztet, és óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 170 fokon kb. 20 percig sütjük.
Ha kész, még melegen kiemeljük a sütőpapírral együtt a tepsiből, és egy nedves konyharuhára fordítjuk, sütőpapírral felfelé.
Óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt, és hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük a konyharuhával. Így hagyjuk teljesen kihűlni.
A töltelékhez 1 dl tejben elkeverjük a cukrokat és a pudingport, a maradék 2 dl tejet felforraljuk.
Lehúzzuk a tűzhelyről, és hozzáadjuk a pudingos keveréket, és néhány perc alatt besűrítjük.
Ha kész, folpackkal lefedve hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt, felverjük a tejszínt, és óvatosan összeforgatjuk az epres pudinggal, majd hozzáadjuk a felkockázott epret.
A kihűlt piskótát kiterítjük, megkenjük a töltelékkel és feltekerjük. 2-3 órára hűtőbe tesszük.