Gasztro

Gluténmentes citromos-málnás pavlova

Hogy lehet még jobb a pavlova? Hát ha gluténmentes!

Az Anna Pavlova balerina tiszteletére készült édesség nem habcsók, de valami egészen hasonló: tömény, édes, könnyeden sűrű édesség. Nem kell hozzá sok alapanyag, de az elkészítése viszonylag trükkös, szóval érdemes türelmesen kísérletezgetni vele.

Erre itt a remek alkalom, hiszen úgyis jön a hétvége, ami tökéletes idő lehet egy pavlovapróbára!

Gluténmentes citromos-málnás pavlova 

Hozzávalók:

  • 5 tojásfehérje
  • 1/4 teáskanál borkősav
  • 1 és 1/4 csésze kristálycukor

A töltelékhez:

  • 2 csésze zsíros habtejszín
  • 1/2 csésze porcukor
  • 3/4 csésze citromkrém
  • 3/4 csésze málnalekvár
  • 2 csésze friss málna
  • 2 evőkanál frissen reszelt citromhéj

Elkészítés:

1. Egy tálban verjük fel a tojásfehérjét és a borkősavat a kristálycukorral, míg kemény habot nem kapunk! Két sütőpapírral bélelt sütőben rajzoljunk egy tányér segítségével egyforma méretű köröket, majd fordítsuk meg a papírokat, hogy a tinta látható legyen, de ne érintkezzen a krémmel! Oszlassuk el egyenletesen a tésztát a két azonos méretű körben! 120 fokos, előmelegített sütőben süssük meg a habot 60-75 perc alatt! (Akkor jó, ha a széle már kezd aranybarna lenni.)

2. A krémhez verjük fel a tejszínt a porcukorral, míg könnyed habot kapunk. Adjuk hozzá a citromkrémet és a málnalekvárt – forgassuk óvatosan össze!

3. Az első réteg “tortalapra” halmozzuk rá a krém felét, szórjuk meg málnaszemekkel és egy evőkanál citromhéjjal. Ismételjük a második réteghez!

 

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top