Gasztro

Mákos guba, ahogy a nagymamától tanultuk

Mákos guba, bobajka - egyszerű, de nagyszerű mákos édesség, amiből nem lehet eleget készíteni. Az egyik első recept, amit a nagymamától megtanultunk gyerekként, és a mai napig az ő receptje alapján készítjük.

Hozzávalók:

  • 6 db kifli
  • 7 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg darált mák
  • 10 dkg cukor

A kiflit felszeleteljük, és tepsibe sorakoztatjuk a karikákat. 200 fokon kb. 5 percig pirítjuk.

Mákos guba, ahogy a nagymamától tanultuk

Közben a vajat egy lábasban megolvasztjuk, hozzáadjuk a tejet és a vaníliás cukrot, és felforraljuk.

Mákos guba, ahogy a nagymamától tanultuk
Mákos guba, ahogy a nagymamától tanultuk
Mákos guba, ahogy a nagymamától tanultuk

 

A darált mákot összeforgatjuk a cukorral, majd a felforralt tejes keverékhez adjuk.

Mákos guba, ahogy a nagymamától tanultuk
Mákos guba, ahogy a nagymamától tanultuk

A megpirított kiflit egy sütőtálba halmozzuk, és ráöntjük a mákos tejes keveréket.

Mákos guba, ahogy a nagymamától tanultuk
Mákos guba, ahogy a nagymamától tanultuk

Összeforgatjuk, és visszatoljuk a sütőbe 5-8 percre.

 

Mákos guba, ahogy a nagymamától tanultuk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top