Hozzávalók 18 cm átmérőjű tortaformához:
Az alaphoz:
- 5 db kifli
- 5 dl tej
- 2 tojássárgája
- 7 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg vaj
- 7,5 dkg darált mák
A vaníliás krémhez:
- 1,25 dl tej
- fél csomag vaníliapuding
- 7 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg vaj
- 1 tojássárgája
A tetejére:
- 2 dl habtejszín
- 1-2 evőkanál porcukor
A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a tejet és megmelegítjük.
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, és a tejhez keverjük. Pár percig kevergetve főzzük, majd hozzáadjuk a darált mákot és pár percig főzzük.
A kiflit felszeleteljük, egy tálba tesszük, és ráöntjük a mákos keveréket. Összeforgatjuk, és pár percig állni hagyjuk.
A tortaformát kivajazzuk, és zsemlemorzsával körbeszórjuk.
A mákos kiflit átöntjük a tortaformába, elsimítjuk, és 180 fokos sütőben 15-20 percig sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A vaníliakrémhez a vajat megolvasztjuk, és hozzáadunk 3 dkg porcukrot.
A tojássárgáját kikeverjük a maradék 4 dkg porcukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a pudingport és a tejet, és pár percig főzzük, míg kissé besűrűsödik, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Ha kihűlt, összekeverjük a cukros vajjal.
A kihűlt torta tetejére simítjuk a vaníliakrémet, hűtőbe tesszük, majd ha megdermedt a krém, kevés porcukorral felvert tejszínhabbal díszítjük.