A répatorta ugye finom, otthon tulajdonképpen elronthatatlan, ha nem sajnáljuk belőle se a répát, se az olajat. Ez a titka ugyanis, ezektől lesz szaftosan puha.
A cheesecake-nél pedig egyedül arra kell figyelni, hogy ne féljünk a sütési idő lejártával kivenni a sütőből, hanem higgyük el, hogy miután kihűlt, igenis kissé megmerevedik a krém, pont annyira, hogy ne folyjon el, de még nagyon lágy és finom maradjon. Garantáltan így lesz!
Hozzávalók a répatortához:
- 20 dkg cukor
- 75 ml étolaj
- 2 ek narancslé
- 1 tk vaníliakivonat
- 2 tojás
- 1 tk Dr. Oetker Sütőpor
- 1/2 tk szódabikarbóna
- 1/2 tk őrölt fahéj
- 1/2 tk só
- 11 dkg liszt
- 1,5 csésze finomra reszelt sárgarépa (3 közepes db)
- 5 dkg darált dió
Hozzávalók a cheesecake krémhez:
- 75 dkg krémsajt
- 3 egész tojás
- 12 dkg cukor
- 1 rúd vanília kikapart magjai
- 1 csipet só