Duna-hullám
Hozzávalók 20×30 cm-es tepsihez:
- 25 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 5 db tojás
- fél dl víz
- 30 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 15-20 dkg meggybefőtt – lecsepegtetve
A krémhez:
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg vaj
A tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
A tojásokat kihabosítjuk a cukorral, hozzákeverjük az olvasztott vajat és a vizet, majd belekeverjük a sütőporral összeforgatott lisztet.
Kettéosztjuk a tésztát, és az egyik feléhez hozzáadunk 1 evőkanál cukrozatlan kakaóport.
A fehér tésztát egy sütőpapírral bélelt 20×30 cm-es tepsibe simítjuk, majd rákanalazzuk a barna tésztát és azt is elsimítjuk.
Beleszórjuk a meggyet, és 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával teszteljük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a tejet felforraljuk, hozzákeverjük a cukrokat és a vaníliás pudingport, és ha kicsit besűrűsödött, hűlni hagyjuk. Ha teljesen kihűlt, habosra keverjük a puha vajjal.
A teljesen kihűlt sütemény tetejére simítjuk a krémet, majd hűtőbe tesszük, és ha megdermedt, akkor vízgőz felett megolvasztott csokoládéval vonjuk be a tetejét.