Hozzávalók kb. 12 db-hoz:
A mézes tésztához:
- 4 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 db tojás
- 1,5 evőkanál méz
- 1 dl tej
- 20 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
A kakaós bevonóhoz:
- 20 dkg vaj
- 8 evőkanál tej
- 20 dkg porcukor
- 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 10-15 dkg kókuszreszelék
A puha vajat kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a tojást, a tejet, és a mézet, és elkeverjük.
Beleszórjuk a sütőporral elkevert lisztet, összekeverjük, és egy magas falú, kb. 15×15 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.
180 fokon kb. 25 percig sütjük, majd tűpróbával teszteljük, és ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni.
A kakaós bevonóhoz a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a tejet, a porcukrot és a kakaóport és állandó kevergetés mellett felforraljuk.
Ha kész, lehúzzuk a tűzhelyről, és kicsit hűlni hagyjuk.
Ha már nem forró, de még meleg (nem szabad megvárni, míg teljesen kihűl, mert akkor besűrűsödik), felkockázzuk a süteményt, és megmártjuk a bevonóban, lecsepegtetjük, és a kókuszreszelékben megforgatjuk.