Gasztro

Lekváros linzer

Ez az egyik kedvenc nagyisütink: a klasszikus, omlós lekváros linzer. Nem volt olyan családi összejövetel, amikor ne sütött volna a mami kéttálcányit ebből a finomságból.

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg hideg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojássárgája
  • baracklekvár

A lisztet egy tálba mérjük, és hozzáadjuk a felkockázott hideg vajat.  Fontos, hogy a vaj hideg legyen!

Lekváros linzer

Elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot és a tojássárgáját, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Nem szabad sokáig gyúrni a tésztát!

Lekváros linzer
Lekváros linzer
Lekváros linzer
Lekváros linzer
Lekváros linzer
Lekváros linzer

Cipót formázunk a tésztából, folpackba csomagoljuk, és 1 órára hűtőbe tesszük. Ez fontos lépés, nem szabad kihagyni!

Lekváros linzer

A tésztát lisztezett gyúródeszkán  3-5 mm vékonyra nyújtjuk, és párosával mintákat szúrunk ki belőle úgy, hogy minden második darab közepére egy lyukat is szúrunk.  Nem érdemes vékonyabbra nyújtani, mert akkor a tészta is könnyebben szakad, és a sütemény is el fog törni, de vastagabb se legyen, hogy ne legyen a linzer púpos.

Lekváros linzer
Lekváros linzer
Lekváros linzer

Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a darabokat, és 180 fokra előmelegített sütőben 8-12 percig sütjük. Nem kell barnára sütni!!

Lekváros linzer

Ha kihűlt, egy teli és egy lyukas közepű darabot baracklekvárral ragasztunk össze. 

Lekváros linzer
Lekváros linzer
Lekváros linzer
Lekváros linzer

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top