
Hozzávalók:
- 20 dkg túró
- 5 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg darált keksz
- baracklekvár
A habcsókhoz:
- 2 tojásfehérje
- 1 csipetnyi só
- 9 dkg porcukor
- 1 evőkanál liszt
- 1 evőkanál almaecet
Először elkészítjük a habcsókokat: A tojásfehérjéket egy csipetnyi sóval elkezdjük felverni, majd fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot, és fényes habbá verjük.



Óvatosan hozzáadjuk a lisztet és az almaecetet, és összekeverjük.


Nyomózsákból apró formákat nyomunk egy sütőpapírral bélelt tepsire, és 150 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük. A sütőben hagyjuk kihűlni a habcsókokat.

Az alaphoz a túrót áttörjük, hozzáadjuk a cukrokat és a kekszet, és összegyúrjuk.


Kis gombócokat formázunk a masszából, és az ujjunkkal kis mélyedést nyomunk a közepükbe.


A mélyedésbe mokkáskanálnyi baracklekvárt kanalazunk, és a tetejére ültetjük a habcsókokat. Azonnal tálaljuk.


