Gasztro

Mini Rákóczi túrós falatkák

A hagyományos Rákóczi túrós elkészítését továbbra is a nagymamára bízzuk, de vendégváró falatkákat hasonló alapanyagokból mi is gyakran készítünk. Egyszerű, de nagyszerű édesség a régi kedvenc ízeivel.

 

Hozzávalók:

  • 20 dkg túró
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg darált keksz
  • baracklekvár

A habcsókhoz:

  • 2 tojásfehérje
  • 1 csipetnyi só
  • 9 dkg porcukor
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál almaecet

Először elkészítjük a habcsókokat: A tojásfehérjéket egy csipetnyi sóval elkezdjük felverni, majd fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot, és fényes habbá verjük.

Mini Rákóczi túrós falatkák
Mini Rákóczi túrós falatkák

 

Mini Rákóczi túrós falatkák

Óvatosan hozzáadjuk a lisztet és az almaecetet, és összekeverjük.

Mini Rákóczi túrós falatkák

 

Mini Rákóczi túrós falatkák

Nyomózsákból apró formákat nyomunk egy sütőpapírral bélelt tepsire, és 150 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük. A sütőben hagyjuk kihűlni a habcsókokat.

Mini Rákóczi túrós falatkák

Az alaphoz a túrót áttörjük, hozzáadjuk a cukrokat és a kekszet, és összegyúrjuk. 

Mini Rákóczi túrós falatkák
Mini Rákóczi túrós falatkák

Kis gombócokat formázunk a masszából, és az ujjunkkal kis mélyedést nyomunk a közepükbe.

Mini Rákóczi túrós falatkák
Mini Rákóczi túrós falatkák

A mélyedésbe mokkáskanálnyi baracklekvárt kanalazunk, és a tetejére ültetjük a habcsókokat. Azonnal tálaljuk.

Mini Rákóczi túrós falatkák
Mini Rákóczi túrós falatkák
Mini Rákóczi túrós falatkák

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top