Hozzávalók az alaptésztához:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg hideg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 db tojás
A túrós réteghez:
- 50 dkg túró
- 2 evőkanál búzadara
- 10 dkg cukor
- 1 db tojás
A díszítéshez:
- 3 tojásfehérje
- 12 dk cukor
- 30-40 dkg baracklekvár
Az alaptésztához a lisztet és a porcukrot összekeverjük, és elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a tojást és összegyúrjuk.
Gombócot formázunk belőle, és hűtőben pihentetjük kb. 30 percig.
Kb. 20×20 cm-es méretűre nyújtjuk, és sütőpapíros tepsire helyezzük. 180 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük, majd hagyjuk langyosra hűlni.
Közben elkészítjük a túrós tölteléket: a túrót áttörjük, hozzáadjuk a cukrot, a búzadarát és a tojást, és alaposan összekeverjük.
Ha langyosra hűlt a tésztalap, vékonyan megkenjük baracklekvárral, és elsimítjuk rajta a túrós tölteléket.
Visszatesszük a sütőbe és kb. 8 percig sütjük.
A tojásfehérjéket elkezdjük habbá verni, majd ha már kezd kifehéredni, hozzáadjuk a cukrot, és kemény habbá verjük. Akkor jó, ha már nem tudjuk kitapintani a cukorszemcséket.
Nyomózsákba töltjük a habot, és a túrós rétegre nyomjuk – rácsos mintát formázva.
A rácsok közé egy másik nyomózsákból lekvárt nyomunk, és 160 fokos sütőben kb. 10 percig sütjük, míg a hab enyhén megbarnul.