Gasztro

Almás pite a nagyi receptfüzetéből

Az almás pite mindenütt jó, de a legjobb a nagymamánál. Elő is vettük a receptes füzetét, és elkészítettük az almás pitét. Az az illat és az az íz...!! Mennyei!!

Hozzávalók a tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj
  • 2 tojássárgája
  • 170 g tejföl

A töltelékhez:

  • 2 kg alma
  • 1 citrom leve
  • 3-4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2-3 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj

A liszthez hozzáadjuk a sütőport, a vaníliás és a porcukrot, és elmorzsoljuk a felkockázott vajjal.

Almás pite a nagyi receptfüzetéből
Almás pite a nagyi receptfüzetéből
Almás pite a nagyi receptfüzetéből

Hozzáadjuk a tojássárgákat és a tejfölt, és összegyúrjuk.

Almás pite a nagyi receptfüzetéből

 

Almás pite a nagyi receptfüzetéből

Két cipót formázunk belőle, és folpackba csomagolva hűtőben pihentetjük kb. 30 percig.

Almás pite a nagyi receptfüzetéből

A töltelékhez a meghámozott almákat lereszeljük, ráfacsarjuk a citrom levét, és hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat is.

Almás pite a nagyi receptfüzetéből
Almás pite a nagyi receptfüzetéből
Almás pite a nagyi receptfüzetéből

A pihentetés után lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk az egyik tésztalapot, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és megszórjuk 3-4 evőkanál zsemlemorzsával.

Almás pite a nagyi receptfüzetéből
Almás pite a nagyi receptfüzetéből
Almás pite a nagyi receptfüzetéből

A tölteléket kinyomkodjuk, és a tésztára halmozzuk, egyenletesen elsimítjuk, és beborítjuk a másik kinyújtott tésztalappal.

Almás pite a nagyi receptfüzetéből
Almás pite a nagyi receptfüzetéből

Villával megszurkáljuk, és 180 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

 

Almás pite a nagyi receptfüzetéből
Almás pite a nagyi receptfüzetéből

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top