Húsvétkor talán még azok is megpróbálkoznak a kelt tésztákkal, akik egyébként máskor nem szívesen kísérleteznek ezzel a mumussal. Finom kalácsokat, házi készítésű péksüteményeket sütünk az ünnepekre, és bár vannak, akik soha el nem térnének a megszokott receptektől, néha azért érdemes egy-két újdonsággal is próbálkozni.
Ez a kókuszos csiga egy isteni reggeli lehet az idei húsvéti hétvégére. Expressz élesztővel készült, így a tésztát alig kell pihentetni, csak akkor kell egy kicsit keleszteni, amikor már a töltelékkel megtöltöttük. A kókusz és csoki helyett készülhet kakaós, vagy akár vaníliakrémmel, de nagyon finom a fahéjas csiga is.
Elkészítési idő: 40 perc + kelesztési idő
Hozzávalók 8-10 db csigához:
- 2 dl langyos tej
- 6 dkg cukor
- 1 csomag Dr. Oetker Expressz Élesztő
- csipetnyi só
- 45 dkg liszt
- 1 db tojás
- 6 dkg olvasztott vaj
A töltelékhez:
- 3 db tojásfehérje
- 6 dkg cukor
- 12 dkg kókuszreszelék
- 5 dkg étcsokoládé
+ 1 dl tej