Elkészítése nem túl bonyolult, csak egyszer kell ráérezni a technikára. A megkelt tésztát kinyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, majd feltekerjük, és ezután hosszában félbevágjuk a tekercset.
Használjunk éles kést, és figyeljünk rá, hogy végigvágjuk, majd ha sikerült, akkor a két szállal bánjunk óvatosan, és fonjuk össze. Érdemes hosszúkás sütőformában sütni, de ha az nincs, akkor magas falú tepsiben is sülhet. Ebben az esetben érdemes a tepsi falához közel tenni, és a másik oldalról is megtámasztani, hogy oldalra ne tudjon terjeszkedni, csak felfelé.
A töltelékben az étcsokit cserélhetjük tej- vagy fehér csokira is, de készülhet akár csoki nélkül is: baracklekvárral megkenve és porcukros darált dióval megszórva is nagyon finom.
Elkészítési idő: 50 perc + kelesztési idő
Hozzávalók 2 db kalácshoz:
Tészta:
- 60 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 1 csomag Dr. Oetker Instant élesztő
- 3 db tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 1,2 dl hideg víz
- 15 dkg puha vaj
Töltelék:
- 10 dkg vaj
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 evőkanál porcukor
- 10 dkg Dr. Oetker Lübecki Marcipán massza (natúr)
- 1 narancs reszelt héja
- 15-20 dkg darált dió