Olyan puha, olyan finom, édes és mégis savanykás – tényleg csak szuperlatívuszokban lehet beszélni erről a sütiről, pedig nincs benne semmi nagy trükk. Nem szabad spórolni a meggyel, és fontos, hogy a tetejét alaposan szórjuk meg fahéjas cukorral, mert csak így lesz igazán ropogós, de ha ezekre figyelünk, akkor más dolgunk tényleg nincs, csak összekeverni az alapanyagokat, és már mehet is a sütőbe. Bárki el tudja készíteni, akár a nagyobb gyerekekre is rábízhatjuk, elrontani szinte lehetetlen!
Kerülhet a tésztájába cukrozatlan kakaópor, úgy is nagyon finom lesz, de reszelhetünk bele egy pici citrom- vagy narancshéjat is akár.
Hozzávalók:
- 4 db tojás
- 120 ml étolaj
- 350 g natúr joghurt
- 30 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 1 csomag Dr. Oetker Sütőpor
- kb. 40 dkg magozott meggy (befőtt)
- 6-8 dkg cukor
- 1 teáskanál őrölt fahéj