A reggeli a nap legfontosabb étkezése, de arról, hogy milyen ételekből állítsuk össze, hosszasan lehetne vitatkozni. A világon mindenhol más kerül az asztalra az első falatokként: sok helyen készülnek klasszikus tojásos fogások vagy édes kásák reggelire, de vannak országok, ahol egészen furcsa alapanyagok (például a hal) is szóba jöhetnek.
Megmutatjuk, miket reggeliznek az emberek a világ körül:
1. Kolumbia
Changua – tejes-tojásos leves, amit gyakran a levesbe áztatott kenyérrel szolgálnak fel
2. Olaszország
Kapucsínó és cornetto – mi mással indulhatna az olasz reggeli, mint egy csésze kávéval és a cornetto névre keresztelt, valamilyen krémmel vagy lekvárral töltött croissant-nal.
3. Amerikai Egyesült államok
Tojás, bacon, pirítós és burgonya
4. Spanyolország
Pan a la catalana – egyszerű, paradicsommal és olívaolajjal kínált pirítós.
5. Jamaica
Akiszilva és sózott hal – ez a rendhagyó, sós étel Jamaicában igazi nemzeti eledel.
6. Ukrajna
Szirniki – ezt a nagyon finom túrópalacsintát többnyire gyümölcsös szószokkal és lekvárokkal fogyasztják.
7. Ausztrália
Pirítós és vegemite – Ausztrália kedvenc kenegetőse gyakran kerül a reggelizőasztalra.
8. Izland
Hafragrautur – sűrű, tápláló zabkása, amit legtöbbször mazsolával és cukorral tálalnak.
9. Írország
A teljes ír reggeliben a tojás mellé kolbász, szalonna és véres hurka is tartozik, némi bab és gomba kíséretében.
10. Kuba
Az egyszerű kubai reggeli egy nagy tejeskávéból és vajjal megkent vasalt szendvicsből áll.
My Modern Met