A krémes hideg tejberizs semleges ízének köszönhetően tökéletes alap egy isteni édességhez. Már magát a tejberizst is ízesíthetjük fahéjjal, gyömbérrel, vaníliával, vagy akár citromfűvel, bazsalikommal, majd az alapíz függvényében variálhatjuk a kísérő gyümölcsöket.
Nagyon finom a krémes tejberizs eperrel, málnával, áfonyával, de a barack, banán, kivi és a körte is nagyon jó kísérője. Készülhet friss gyümölcsből vagy mirelitből, kínálhatjuk a gyümölcsöt mellé vagy rá, de akár össze is forgathatjuk a tejberizzsel – elrontani nem lehet!
Hétvégi desszertnek tökéletes, de húsvétkor is bevethető, mert akár már 1-2 nappal korábban is elkészíthetjük az alapot, így a vendégek érkezésekor már csak elő kell venni a hűtőből és hozzáadni a gyümölcsö(ke)t.
Elkészítési idő: 40 perc + hűlési idő
Hozzávalók 4 kisebb adaghoz:
- 4 dl tej
- 5 dkg kerek szemű rizs
- egy csipet só
- 1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
- 1 dl habtejszín
- 15-20 dkg eper