Gyors vacsora egészségesen: csicseriborsó-fasírt házilag

nlc | 2017. Április 01.
A hétvégén is jól jönnek az egyszerű, gyors vacsoratippek. Főleg most, hogy ilyen jó idő van, és sötétedésig kint lehet már lenni a szabadban. Mára egy szuper csicseriborsó-fasírtot hoztunk.

Csicseriborsó fasírt házilag

Hozzávalók:

  • 15 dkg szárított vagy 1 konzerv csicseriborsó
  • 1 db tojás
  • fél csésze kenyér morzsa
  • fél (kezeletlen) citrom reszelt héja
  • fél ek. Worcestershire szósz vagy sötét szójaszósz
  • fél tk. fűszerpaprika és oregánó
  • tengeri só és frissen őrölt fekete bors
  • 2 ek. növényi olaj
  • 2 gerezd összetört fokhagyma fokhagyma
  • 1 kis fej apró kockákra vágott vöröshagyma
Kategóriavacsora
Elkészítési idő40 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A megfőtt csicseriborsóra öntjük az olajat, majd egy krumplinyomóval pépesre törjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és kézzel egynemű masszát gyúrunk belőle. Négy gombócot formázunk, amelyeket laposra nyomkodva egy kanál hátával,  felforrósított serpenyőben, kevés olajon 3-3 perc alatt mindkét oldalukon aranybarnára sütünk.

 

Kiváló köret mellé a zelleres krumplipüré, ami fele-fele arányban főtt zellerből és krumpliból készül, vaj és tej hozzáadásával, csipetnyi fehérborssal és szerecsendióval. Az olyan klasszikus savanyúságok, mint az apró csemegeuborka vagy egy pikáns káposztasaláta úgyszintén remekül kiegészítik.

 

 

Exit mobile version