A palacsintasütés alapból nem igényel nagy főzőtudományt, ám még a hagyományos palacsintán is tudunk tovább egyszerűsíteni! A most következő receptben mindössze két hozzávaló szerepel – így a palacsinta egyszerre lesz cukormentes, gluténmentes, liszt- és tejmentes. A könnyű állag és a mennyei íz azonban maradnak. Ha te is kipróbálnád, görgess tovább a recepthez!
Lisztmentes, két összetevős palacsinta
Hozzávalók:
1-2 adaghoz
- 3 egész tojás
- 100 g érett banán
- pár csepp édesítő, vagy kiskanál nyírfacukor (opcionális)
Elkészítés:
- Vágd fel a banánt apró darabokra és egy turmix segítségével pürésítsd.
- Add a banánpüréhez a tojásokat, és addig dolgoztasd a turmixgépet, amíg egy sima krémet nem kapsz.
- Egy felhevített, nagyon vékonyan kiolajozott (használhatsz kókuszolajat is) serpenyőbe önts a tésztából, és süsd meg, akár a sima palacsintát! Mindkét oldalt süsd aranybarnára.
- Ha szeretnéd, locsold meg mézzel, juharsziruppal, vagy kend meg lekvárral! Jó étvágyat!
Forrás: Popsugar