A Tarte Tatin, a francia fordított almatorta, nevét a Tatin nővérekről kapta, akik a 19. század végén Franciaországban vezettek egy szállodát. Híres specialitásuk volt a karamellizált almatorta, de egyszer véletlenül elfelejtettek az alma alá tésztaréteget tenni, így utólag próbálták pótolni, és sütés után megfordították a süteményt. Ez aztán olyan nagy sikert aratott, hogy végül megtartották a módszert.
Ma már számos verziója ismert: készülhet barackkal, ananásszal, körtével, vagy akár szilvával is, és bár a tészta eredetileg egy vajas-omlós tészta, érdemes kipróbálni ezt a leveles tésztával készült Tarte Tatint is. Vaníliafagyival tálalva egyszerűen tökéletes!! Húsvétkor ki is lehet akár próbálni.
Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók kb. 4 adaghoz:
- 1 adag Dr. Oetker Leveles Tészta
Az almához:
- 8 db közepes méretű alma
- 20 dkg cukor
- 8 dkg vaj
A tálaláshoz:
- vaníliafagylalt