nlc.hu
Gasztro
Ezzel az almás pitével mindenkit leveszel a lábáról!

Ezzel az almás pitével mindenkit leveszel a lábáról!

Mennyei illat, isteni finom ízek: egy házi almás pitével mindenkit le lehet venni a lábáról. Egy biztos pont, amivel húsvétkor is biztosra mehetünk.
Ezzel az almás pitével mindenkit leveszel a lábáról!

Szeretjük nagyon a mamiféle almás pitét is, de néha jólesik egy kicsit újítani a formán. Omlós tészta az alapja ennek is, amit egy szép pitesütő tálba simítunk úgy, hogy az oldalakra is jusson belőle. Erre az alapra kerül a finom fahéjas almatöltelék. Természetesen itt is sokféle variációs lehetőség adódik, kerülhet bele alma mellett körte is, szezonban akár eper, málna, barack vagy szilva.

A tetejére most morzsolt tészta került, de készíthetünk rácsos mintát is, ha a tésztából tésztaszalagokat vágunk, és egymáson átfűzzük a szálakat. Meghinthetjük a tetejét fahéjas barna cukorral, de szórhatunk rá aprított mandulát vagy diót is.

Készíthetjük kisebb formákban is, az egyszemélyes adagokat azonban rövid ideig szabad csak sütni, különben nagyon megpirul a tészta.

 

Elkészítési idő: 70 perc

Hozzávalók kb. 26 cm átmérőjű pitéhez:

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 15 dkg hideg vaj
  • 1 tojássárgája

A töltelékhez:

  • 80-100 dkg alma
  • 1 citrom leve
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor

A lekenéshez:

  • 1 db tojás

Tovább a teljes recepthez >>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top