Medvehagyma-krémleves recept

nlc | 2017. Április 04.
Az egyik legegészségesebb tavaszi krémleves. Elkészítése ráadásul annyira egyszerű, hogy kezdők is bátran betervezhetik egy szombati ebédkezdetnek. Finom, illatos zöld erő!

Használhatunk a medvehagymaleveshez akár saját gyűjtésű medvehagymát, vagy a piacon is vásárolhatunk nagyobb adagot. Mindkét esetben alaposan nézzük át a leveleket, hiszen a medvehagymát könnyen össze lehet keverni a gyöngyvirággal, ami viszont mérgező.

Előkészületek a medvehagymaleveshez

Mielőtt tehát nekikezdenénk a leves elkészítésének, egyetlen mozdulattal ellenőrizhetjük, hogy valóban medvehagymából főzünk-e: leveleit összedörzsölve, a medvehagyma erőteljes fokhagymaillatot áraszt. Ha megmostuk, a zsengébb leveleket használjuk, a nyári medvehagymalevelekből pedig már vágjuk ki vastagabb levélgerincet.

A medvehagymaleves egészséges

De nemcsak a sós ételeknek teszünk vele jót, hanem az egészségünknek is, mivel a medvehagyma jótékonyan hat az emésztésre, ezenkívül természetes antibiotikumként is ismerik. Magas a C-vitamin-, magnézium- és vastartalma.

A medvehagymaleves hozzávalói:

A medvehagymaleves elkészítése:

Ha elkészült az istenien finom medvehagymalevesünk és még maradt egy csokorra való, készíthetünk belőle a medvehagymalevesen túl tojáskrémet vagy rizottót is.

Exit mobile version