Az egyszerű és egyben nagyszerű recept elkészítéséhez nem kell más, mint néhány intenzív ízű fűszernövény, egy esztétikus csatos vagy dugós üveg és a Kunsági Éden Szuper, amely – a “mindenből a legjobbat” elvet követve – a kiváló minőségű hazai étolaj mellett D-vitamint és omega3, valamint omega9 zsírsavakat is tartalmaz.
Lássuk tehát, hogy készül ez az ajándéknak sem utolsó finomság, amelyből jobb, ha egyből két üveggel is készítünk, mert a végeredményt látva félő, hogy az elsőt nem lesz szívünk felbontani vagy elajándékozni.
Fokhagymás, rozmaringos, chilis házi olaj
Elkészítési idő: 5 perc
Hozzávalók:
500 ml Kunsági Éden Szuper étolaj
3 gerezd fokhagyma
2 ág friss rozmaring
1 tk. szárított, aprított chilipaprika
1 tk. egész szemes tarka bors
Elkészítés:
Győződjünk meg róla, hogy a megtölteni kívánt üvegünk belül tiszta és teljesen száraz.
A fokhagymát egész gerezdekben vagy felszeletelve is beletehetjük az üvegbe, szórjuk bele a tarka borsot, majd dugjuk bele a chili paprikákat és a rozmaringágat is. Öntsük fel az étolajjal, majd zárjuk le jól. Meleg helyen tartsuk 2-3 hétig, pár naponta forgassuk meg az üveget. 2-3 hét után már az olaj kellemesen átveszi a fűszerek ízét, és remekül használható pl. húsok pácolásához.