Gasztro

Habkönnyű ricottás-citromos palacsinta

A palacsinta könnyedebb, frissebb, citrusos változata – ha jót akarunk magunknak, gyümölcsszószt is készítünk hozzá!

A szupergyorsan, bögrésen összedobható amerikai palacsinta tökéletes egy ágyban elfogyasztott, hétvégi reggelihez! Ez a recept még csavar egy kicsit a dolgon, és ricottával teszi légiesebbé, illetve citrusos ízzel frissebbé a hagyományos reggeli finomságot. Akkor járunk igazán jól, ha ezt az édes áfonyás szószt is elkészítjük a palacsinta mellé – tökéletes ízkombináció lesz.

És nem csak úgy mondtuk, tényleg hihetetlenül egyszerű megcsinálni – ebben a videóban megnézheted, hogyan készül: 

 

Hozzávalók:

  • 1 csésze ricotta
  • 2 tojás sárgája és külön a fehérje
  • 3/4 csésze tej
  • 2 ek. citromhéj
  • 1 csésze liszt
  • 2 ek. cukor
  • 1 és 1/2 tk. sütőpor

Az áfonyás szószhoz:

  • 2 csésze áfonya
  • 1/2 csésze cukor
  • 1/2 csésze víz
  • 1 ek. citromlé

 

BuzzFeed

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top