nlc.hu
Gasztro
Kezdődik!! Itt az idei első hűsítő finomság!

Kezdődik!! Itt az idei első hűsítő finomság!

Kétségtelen, hogy az eper és vanília párosításnál nehéz jobbat találni.
Kezdődik!! Itt az idei első hűsítő finomság!

A tejszín se rossz ötlet, de kicsit elvesz az eper ízéből. Ez a sorbet akkor a legjobb, ha valóban az epret szeretnénk érezni. Annyira egyszerű elkészíteni, hogy egy óvodás is bátran nekiállhat.

A tejszínes eperfagyi kiváltására hivatott recept jobb, mint az eredeti: csak friss gyümölcsök vannak benne, és egy kanálnyi eperlikőr, ami nagyon feldobja az ízeket, és a benne lévő alkohol nem engedi a sorbetet olyan kőkemény tömbbé fagyni, hogy fél órát várni kelljen rá, miután kivettük a fagyasztóból.

Ha nincs kedvünk gombócokat formázni belőle, akkor akár kis pálinkáspoharakba is tölthetjük, majd amikor elővesszük, egy pillanatra forró vízbe mártva a poharat, kicsusszan belőle a sorbet. 

Elkészítési idő: 15 perc + 2 óra hűtés

Hozzávalók:

  • 60 dkg eper
  • 2 ek porcukor
  • 2 kk Dr. Oetker Vanília Aroma
  • 1 ek eperlikőr, esetleg vodka

Tovább a teljes recepthez >>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top