Az olasz konyha egyszerű, de nagyszerű remeke a focaccia. Lapos, fűszeres lepénykenyér, egy csomó kedvünkre való feltéttel – tökéletes lehet könnyű ebédnek vagy mediterrán vacsorának, de még ízletes vendégvárónak is.
A tészta egyáltalán nem bonyolult, és ha már nekiállunk, érdemes sokat készítenünk belőle – így többféle izgalmas ízű focacciát is feltálalhatunk!
Itt lehet megnézni, hogyan készül:
Hozzávalók:
A focacciához:
- 1 és 1/2 csésze langyos víz
- 1 csomag instant élesztő
- 1 ek. olívaolaj
- 4 csésze (500 gramm) finomliszt
- 1 ek. só
- 1/2 tk. őrölt bors
- 1/2 tk. friss rozmaring
A feltétekhez:
- Paradicsom
- Karamellizált hagyma
- Friss rozmaring
- Fokhagyma
- Olívabogyó
- Parmezán
- Mozzarella
- Gorgonzola
- (+ bármi, amit szeretnél!)