A hagyományosan krumpliból gyúrt gnocchi már nemcsak eredeti hazájában, az olaszoknál népszerű tésztaétel – szerencsére nálunk is lehet kapni szinte az összes nagyobb boltban. Az egyik legjobb benne, hogy elég gyorsan elkészül, ráadásul jó laktató is, szóval mindenképpen érdemes kipróbálni, pláne ezzel a gazdag, kolbászos-fehérbabos recepttel!
Ezt a gnocchit egyébként tényleg borzasztóan egyszerű elkészíteni, ráadásul nem is kell túl sokat pacsmagolni a konyhában: egyetlen serpenyőben, néhány perc alatt össszedobhatjuk az egész ételt:
Hozzávalók:
- 1 ek. olívaolaj
- 1 közepes hagyma felkockázva
- 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 2 szál száraz kolbász (lehet csípős is)
- 1/4 csésze víz vagy csirke alaplé
- 1 konzerv olaszos kockázott paradicsom
- 1 tk. szárított oregánó
- 1 tk. szárított petrezselyem
- 1/2 tk. fokhagymapor
- 1/2 tk. pirospaprika
- só és bors
- 1 konzerv fehérbab
- 1 csomag gnocchi
- 1 és 1/2 csésze friss spenótlevél
- 1/2 csésze frissen reszelt mozzarella sajt
- 1/4 csésze reszelt parmezán sajt