Nemsokára véget ér a húsvét előtti böjt, ám a maradék pár nap még tökéletes alkalom arra, hogy újabb és újabb vegetáriánus recepteket próbáljunk ki! A spenótos-pestós quinoával töltött paradicsomokban nem fogunk csalódni: nemcsak isteni finomak és laktatóak, de tej-, glutén- és húsmentesek is!
Spenótos-pestós quinoával töltött paradicsom
Hozzávalók:
- 6 nagyobb, salátaparadicsom
- 4 ek. olívaolaj
- 1 közepes fej hagyma
- 1 csésze quinoa
- 6 ek. pesto
- 280 g friss bébispenót
- 1/4 tk. fokhagymapor
- 1/2 tk. olasz fűszerkeverék
- tengeri só, bors
Elkészítés:
- A megmosott paradicsomoknak vágd le a sapkáját és vájd ki a belsejüket.
- Egy tepsi aljába locsolj egy evőkanálnyi olívaolajat, majd helyezd rá a paradicsomokat. Sózd, borsozd és locsold meg őket még egy kanál olívaolajjal!
- A megmosott quinoát a csomag utasításai szerint főzd készre, majd tedd félre.
- Hevíts 2 evőkanálnyi olívaolajat egy serpenyőben, és dinszteld meg rajta a hagymát. 5-8 perc elteltével add hozzá a quinoát, a spenótot, a pestót és a fűszereket. Alacsony fokozaton főzd pár percig, amíg összeérnek az ízek és megfonnyad a spenót.
- A kész töltelékkel töltsd meg a paradicsomokat, majd tedd a vissza rájuk a tetejüket.
- 200 fokos sütőben 30 percig süsd. Jó étvágyat!