nlc.hu
Gasztro
Könnyű ebéd a hétvégére: spentótos-pestós quinoával töltött paradicsom

Könnyű ebéd a hétvégére: spentótos-pestós quinoával töltött paradicsom

A húsvét előtti böjt utolsó napjait koronázd meg ezzel az istenien laktató töltött paradicsommal!

 Nemsokára véget ér a húsvét előtti böjt, ám a maradék pár nap még tökéletes alkalom arra, hogy újabb és újabb vegetáriánus recepteket próbáljunk ki! A spenótos-pestós quinoával töltött paradicsomokban nem fogunk csalódni: nemcsak isteni finomak és laktatóak, de tej-, glutén- és húsmentesek is!

Spenótos-pestós quinoával töltött paradicsom

Könnyű ebéd a hétvégére: spentótos-pestós quinoával töltött paradicsom

Hozzávalók:

  • 6 nagyobb, salátaparadicsom
  • 4 ek. olívaolaj
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 csésze quinoa
  • 6 ek. pesto
  • 280 g friss bébispenót
  • 1/4 tk. fokhagymapor
  • 1/2 tk. olasz fűszerkeverék
  • tengeri só, bors

Elkészítés:

  • A megmosott paradicsomoknak vágd le a sapkáját és vájd ki a belsejüket. 
  • Egy tepsi aljába locsolj egy evőkanálnyi olívaolajat, majd helyezd rá a paradicsomokat. Sózd, borsozd és locsold meg őket még egy kanál olívaolajjal!
  • A megmosott quinoát a csomag utasításai szerint főzd készre, majd tedd félre.
  • Hevíts 2 evőkanálnyi olívaolajat egy serpenyőben, és dinszteld meg rajta a hagymát. 5-8 perc elteltével add hozzá a quinoát, a spenótot, a pestót és a fűszereket. Alacsony fokozaton főzd pár percig, amíg összeérnek az ízek és megfonnyad a spenót.
  • A kész töltelékkel töltsd meg a paradicsomokat, majd tedd a vissza rájuk a tetejüket.
  • 200 fokos sütőben 30 percig süsd. Jó étvágyat!

staceyhomemaker

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top