Dekadens desszertek alatt általában a szupercsokis édességeket értjük, ahogy a lávasütiről is egyből a sötét, folyós csokikrém jut eszünkbe. Most azonban egy fehér csokis, málnás lávasüti következik, amit akár már húsvétkor bevethetsz!
Fehér csokis-málnás lávasüti
Hozzávalók:
A töltelékhez:
- 4 ek málnalekvár
- 110 g fehér csokichips (vagy sima fehér csoki)
A tésztához:
- 140 g fehér csokichips
- fél csésze olvadt vaj
- 2 tojás
- 2 tojássárgája
- fél csésze cukor
- fél csésze liszt
Elkészítés:
- A málnalekvárt 1 percre tedd be a mikróba. Mikor már forró és folyékony, akkor keverd hozzá a fehér csokit, ami így egyből beleolvad majd. Tedd be a fagyasztóba 1 órára.
- 180 fokra melegítsd elő a sütőt.
- A forróra olvadt vajban keverd el a fehér csokit, majd keverd hozzá a tojásokat és tojássárgákat is!
- Végül mehet bele a cukor, majd a liszt is. Kézi habverővel keverd simára a tésztát.
- Vajazz és lisztezz ki 4 hőálló szufléformát. Félig töltsd fel őket a tésztával, majd tégy a közepükbe egy kiskanálnyit a málnás krémből. Ezután tölts rájuk még a tésztából.
- 17 percig süsd a sütiket, majd ha elkészültek, óvatosan, egy lapos tányér segítségével borítsd ki őket! Tálald forrón, vaníliafagyival!