Ha a hagyományos zabkását már unod, de a megszokás és a tudat, hogy egészséges és tápláló reggeliben van részed, nem ereszti a zabot, készítsd el valamilyen új formában! Most egy sült, zabos kosárkát mutatunk, amiből egy kis görög joghurttal és gyümölccsel fenséges reggeli vagy uzsonna lehet.
Zabos parfékosárkák
Hozzávalók:
12 darabhoz
- 2 érett banán
- 2 ek méz
- 1 tk mandulakivonat
- 1 és 1/4 csésze zabpehely
- 1 tk fahéj
- görög joghurt
- a tetejére: málna, eper, áfonya, mandula
Elkészítés:
- 175 fokra melegítsd elő a sütőt.
- A banánokat nyomkodd pürésre, majd keverd hozzájuk a mézet és a mandulakivonatot. Keverd össze a zabpehellyel és a fahéjjal.
- A zabos masszából tégy egy-egy evőkanálnyit a kivajazott muffinformákba, és a kezeddel formázz belőlük kosárkákat! 15 percre tedd be őket a sütőbe.
- Ha elkészültek, tégy a közepükbe egy evőkanál krémes joghurtot, és kínáld meg őket a kedvenc friss gyümölcseiddel. Jó étvágyat!