A csokiszalámit mindig is imádtuk, ez volt az az édesség, amit egyszerűen nem lehetett elrontani. Egyszerűbb, mint egy muffin, már nagyobb gyerekek is el tudják készíteni, és mivel a hűtőben eláll, így akár napokkal húsvét előtt is összeállíthatjuk. A klasszikus édességet most egy kicsit izgalmasabbá tettük, kókuszos bundát kapott, amivel – ha lehet – még szuperebb lett.
A csokiszalámiba kerülhet dió, mandula vagy mogyoró, ízesíthetjük rummal, narancs vagy citrom reszelt héjával, de szórhatunk bele aszalt gyümölcsöket is, és vannak, akik lekvárt is kevernek a masszájába.
Fontos, hogy amikor minden hozzávaló belekerült a masszába és összekevertük, mindenképpen hagyjuk hűlni, és csak akkor öntsük a kókuszos krémmel már kikent formába, ha már legalább langyosra hűlt. Néhány órát, vagy akár egy éjszakát is jó, ha hűtőben áll, mert így könnyebb lesz szeletelni.
Elkészítés ideje: 30 perc + hűtés
Hozzávalók:
A kókuszos burokhoz:
- 5 dl tej
- 4 evőkanál cukor
- 3 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
- 3 evőkanál liszt
- 20 dkg kókuszreszelék
A csokiszalámihoz:
- 25 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 2 dl víz
- 5 dkg Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
- 25 dkg darált háztartási keksz
- 25 dkg kis darabokra tördelt háztartási keksz