Az édesburgonya az egyik legtökéletesebb zöldség: finom, sokoldalú, és ami a legjobb, még egészséges, sőt kimondottan diétás is! Ezek a csicseriborsóval töltött “édesburgonya hajók” szuperek lehetnek egy könnyed vacsorára, a brokkolipesztó pedig annyira finom, hogy más fogásokhoz is érdemes lehet elkészíteni!
Hozzávalók:
- 2 közepes édesburgonya
- 1 csésze brokkoli rózsákra szedve
- 7-10 bazsalikomlevél
- 2 evőkanál avokádóolaj (vagy olívaolaj)
- 3/4 csésze csicseriborsó
- 1/2 teáskanál kókuszolaj
- 1/4 teáskanál édespaprika
- 1/2 teáskanál őrölt kömény
- 1/4 csésze lila káposzta apróra vágva
- 1 evőkanál fenyőmag
Elkészítés:
1. A sütőt melegítsük elő 200 fokra! Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, fektessük rá a félbevágott édesburgonyákat és locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal őket. 20-25 perc alatt süssük puhára a krumplikat!
2. Állítsuk össze a pesztót: robotgépben keverjük össze a brokkolirózsákat, a bazsalikomot és az olajat, míg krémes pesztót kapunk.
3. A csicseriborsókat egy serpenyőben pirítsuk le egy kicsit kókuszolajon, ízesítsük köménnyel és paprikával!
4. Villával kicsit lazítsuk az édesburgonyákat, majd halmozzuk rá a felvágott káposztát, a pirított csicseriborsót és a brokkolipesztót! Fenyőmaggal megszórva tálaljuk!