Gasztro

Krémtúró és jégkrém egyben? Naná!

A krémtúrót mindenki szereti, úgyhogy a krémtúrójégkrém is biztos választás.
Krémtúró és jégkrém egyben? Naná!

Alig pár hozzávalóból egy igazi, könnyű jégkrémet készíthetünk.

Bármilyen formában lefagyaszthatjuk, akár egy pohárkában is, nem kell félni, hogy esetleg szétfagy. A kóstolás előtt egy pillanatra mártsuk meleg vízbe a poharat, így könnyen kicsusszan belőle a hideg csemege. 

Készülhet mazsolával, hagyományosan, de valamilyen jóféle lekvárral rétegezve még látványos is lesz. Készíthetjük nagy formában, akkor fogyasztás előtt szeletelni kell majd, de akár fagylaltkanállal ki is adagolhatjuk gömbökké.

Elkészítési idő: 20 perc + 3 óra hűtés

Hozzávalók:

  • 25 dkg zsíros tehéntúró
  • 1 zacskó Finesse Reszelt Citromhéj
  • 4 ek porcukor
  • 2 dl tejszín
  • 4 ek áfonyalekvár

Tovább a teljes recepthez >>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top